پیام رادیو- تلویزیونى مهم حضرت امام خمینی(ره)
زمان: ۷ تیر۱۳۵۹ مصادف با ۱۵ شعبان ۱۴۰۰ هجری قمری
اولین نیمه شعبان قرن ۱۵ هجری قمری
قرن ظهور
مکان: تهران، جماران.
بسم اللَّه الرحمن الرحیم
این عید سعید پانزده شعبان را به همه مسلمین و به همه ملت ایران تبریک عرض مىکنم. ماه شعبان ماه بزرگى است که در آن، در سوم آن، بزرگ مجاهد عالم بشریت متولد شد و در پانزده آن، حضرت مهدى موعود- ارواحناله الفداء- پا به عرصه وجود گذاشت ..
مهدى موعود (ع) تنها منجى حقیقى بشریت.
و قضیه غیبت حضرت صاحب، قضیه مهمى است که به ما مسائلى مىفهماند.
مِن جمله اینکه براى یک همچو کار بزرگى که در تمام دنیا عدالت به معناى واقعى اجرا بشود در تمام بشر نبوده کسى الّا مهدى موعود- سلام اللَّه علیه- که خداى تبارک و تعالى او را ذخیره کرده است براى بشر. هر یک از انبیا که آمدند، براى اجراى عدالت آمدند و مقصدشان هم این بود که اجراى عدالت را در همه عالم بکنند لکن موفق نشدند. حتى رسول ختمى- صلى اللَّه علیه و آله و سلم- که براى اصلاح بشر آمده بود و براى اجراى عدالت آمده بود و براى تربیت بشر آمده بود، باز در زمان خودشان موفق نشدند به این معنا، و آن کسى که به این معنا موفق خواهد شد و عدالت را در تمام دنیا اجرا خواهد کرد، نه آن هم این عدالتى که مردم عادى مىفهمند که فقط قضیه عدالت در زمین براى رفاه مردم باشد بلکه عدالت در تمام مراتب انسانیت. انسان اگر هر انحرافى پیدا کند، انحراف عملى، انحراف روحى، انحراف عقلى، برگرداندن این انحرافات را به معناى خودش این ایجاد عدالت است در انسان. اگر اخلاقش اخلاق منحرفى باشد، از این انحراف وقتى به اعتدال برگردد، این عدالت در او تحقق پیدا کرده است. اگر در عقاید یک انحرافاتى و کجیهایى باشد، برگرداندن آن عقاید کج به یک عقیده صحیح و صراط مستقیم، این ایجاد عدالت است در عقل انسان. در زمان ظهور مهدى موعود- سلام اللَّه علیه- که خداوند ذخیره کرده است او را از باب اینکه هیچ کس در اولین و آخرین، این قدرت برایش نبوده است و فقط براى حضرت مهدى موعود بوده است که تمام عالم را، عدالت را در تمام عالم گسترش بدهد، و آن چیزى که انبیا موفق نشدند به آن با اینکه براى آن خدمت آمده بودند، خداى تبارک و تعالى ایشان را ذخیره کرده است که همان معنایى که همه انبیا آرزو داشتند، لکن موانع، اسباب این شد که نتوانستند اجرا بکنند، و همه اولیا آرزو داشتند و موفق نشدند که اجرا بکنند، به دست این بزرگوار اجرا بشود ..
میلاد مهدى موعود (ع) بزرگترین عید براى بشریت.
اینکه این بزرگوار را طول عمر داده خداى تبارک و تعالى براى یک همچو معنایى، ما از آن مىفهمیم که در بشر کسى نبوده است دیگر، قابل یک همچو معنایى نبوده است، و بعد از انبیا که آنها هم بودند لکن موفق نشدند، کسى بعد از انبیا و اولیاى بزرگ، پدران حضرت موعود، کسى نبوده است که بعد از این، اگر مهدى موعود هم مثل سایر اولیا به جوار رحمت حق مىرفتند، دیگر در بشر کسى نبوده است که این اجراى عدالت را بکند، نمىتوانسته و این یک موجودى است که ذخیره شده است براى یک همچو مطلبى، و لهذا به این معنا عید مولود حضرت صاحب- ارواحناله الفداء- بزرگترین عید براى مسلمین، است و بزرگترین عید براى بشر است نه براى مسلمین ..
اگر عید ولادت حضرت رسول- صلى اللَّه علیه و آله و سلم- بزرگترین عید است براى مسلمین از باب اینکه موفق به توسعه آن چیزهایى که مىخواست توسعه بدهد نشد، چون حضرت صاحب- سلام اللَّه علیه- این معنا را اجرا خواهد کرد و در تمام عالم زمین را پر از عدل و داد خواهد کرد به همه مراتب عدالت، به همه مراتب دادخواهى، باید ما بگوییم
که عید شعبان، عید تولد حضرت مهدى- سلام اللَّه علیه- بزرگترین عید است براى تمام بشر. وقتى که ایشان ظهور کنند- ان شاء اللَّه خداوند تعجیل کند در ظهور او- تمام بشر را از انحطاط بیرون مىآورد، تمام کجیها را راست مىکند: یَمْلأُ الأَرْضَ عَدْلًا بَعْدَ ما مُلِئَتْ جَوْراً (1) همچو نیست که این عدالت همان که ماها از آن مىفهمیم که نه یک حکومت عادلى باشد که دیگر جور نکند آن، این هست اما خیر، بالاتر از این معناست. معنى یَمْلَأُ الأَرْضَ عَدْلًا بَعْدَ ما مُلِئَتْ جَوْراً الآن زمین و بعد از این، از این هم بدتر شاید بشود، پر از جور است، تمام نفوسى که هستند انحرافات در آنها هست. حتى نفوس اشخاص کامل هم در آن انحرافاتى هست ولو خودش نداند. در اخلاقها انحراف هست، در عقاید انحراف هست، در اعمال انحراف هست و در کارهایى هم که بشر مىکند انحرافش معلوم است. و ایشان مأمورند براى اینکه تمام این کجیها را مستقیم کنند و تمام این انحرافات را برگردانند به اعتدال که واقعاً صدق بکند یَمْلَأُ الأَرْضَ عَدْلًا بَعْدَ ما مُلِئَتْ جَوْراً. از این جهت، این عید، عید تمام بشر است بعد از اینکه آن اعیاد، اعیاد مسلمین است. این عید، عید تمام بشر است.
تمام بشر را ایشان هدایت خواهند کرد ان شاء اللَّه، و ظلم و جور را از تمام روى زمین بر مىدارند به همان معناى مطلقش. از این جهت، این عید، عید بسیار بزرگى است که به یک معنا از عید ولادت حضرت رسول- صلى اللَّه علیه و آله- که بزرگترین اعیاد است، این عید به یک معنا بزرگتر است ..
لزوم آمادگى براى فرج مهدى موعود (ع)
و ما باید در اینطور روزها و در اینطور ایام اللَّه توجه کنیم که خودمان را مهیا کنیم از براى آمدن آن حضرت. من نمىتوانم اسم رهبر روى ایشان بگذارم؛ بزرگتر از این است.نمىتوانم بگویم که شخص اول است؛ براى اینکه دومى در کار نیست. ایشان را نمىتوانیم ما با هیچ تعبیرى تعبیر کنیم الّا همین که مهدى موعود است. آنى است که خدا ذخیره کرده است براى بشر. و ما باید خودمان را مهیا کنیم از براى اینکه اگر چنانچه موفق شدیم ان شاء اللَّه به زیارت ایشان، طورى باشد که روسفید باشیم پیش ایشان. تمام دستگاههایى که الآن به کار گرفته شدهاند در کشور ما- و امیدوارم که در سایر کشورها هم توسعه پیدا بکند- باید توجه به این معنا داشته باشند که خودشان را مهیا کنند براى ملاقات حضرت مهدى- سلام اللَّه علیه ..
رسالت رسانههاى عمومى.
رادیو- تلویزیون را که من مکرر ذکر کردهام از آن و گفتهام این باید یک مرکز آموزشى باشد، و حالا هم مىگویند که یک جهت دیگرى هم در آن پیدا شده است، یک دستگاه دیگرى؛ دوره دومى هم برایش هست، این باید بهطور آموزشى- تربیتى مردم را تربیت بکند. باید ما متوجه این معنا باشیم که در یک زمانى داریم زندگى مىکنیم، در یکوقتى داریم زندگى مىکنیم که ملت ایران به بعضى از آرزوهاى خودش که عبارت از عدالت باشد، عدالت اجتماعى فى الجمله باشد رسیدهاند و دست اشرار را کوتاه کردهاند. حالا باید این دستگاههایى که سابق در خدمت ظالمها بودند و در خدمت حکومت جور بودند و براى آنها کار مىکردند، اگر اشخاصى هم در این زمان هستند که آن وقت هم کار مىکردند، براى جبران آن معصیتهایى که در آن وقت کردهاند در اینجا جبران کنند. و این دستگاه را؛ دستگاه دومى که گفته مىشود که باید باز اجرا بشود، یک دستگاه عدالتى، یک دستگاه آموزشى به حسب معناى واقعى، متوجه باشند که این جوانهاى ما در همه جایى که هستند، در پنجاه سال آموزش خراب داشتند نه فقط در دانشگاهها که آنقدر خراب بوده؛ در همه جا. براى اینکه، وقتى یک تلویزیونى، یک رادیویى، یک روزنامهاى، یک مجلهاى، مجلهاى باشد که، یا دستگاههایى باشد که فاسدکننده است، این در تمام قشر ملت فساد ایجاد کرده است. جوانهایى هم که در صحراها بودند که به این چیزها گاهى گوش مىکردند و این روزنامهها را گاهى مىخواندند، آنها هم به فساد کشیده شدهاند، حالا باید جبران بشود این معانى. باید معصیتهایى که کردهاند جبران بکنند. باید دستگاه تلویزیون یا مطبوعات ما جبران بکنند آن کارهایى را که سابق شده است و کردهاند، و باید دستگاههاى آموزشى باشند واقعاً به تمام معنا، و جداً دنبال این باشند که فیلمهایشان فیلمهاى فاسد نباشد؛ فیلمهایى باشد که براى مملکت ما الآن به درد بخورد، آموزش باشد در آن، تربیت باشد در آن. و همینطور مقالاتى که در آنجا گفته مىشود؛ در روزنامهها نوشته مىشود، و نطقهایى که در رادیو پخش مىشود، همه اینها باید یک چیزهاى آموزنده باشد ..
لزوم حفظ آرامش در کشور.
و یکى از مسائلى که الآن لازم است من عرض کنم، ما الآن در ایران احتیاج به آرامش داریم. اگر ما بخواهیم که این نهضت پیروز بشود، باید ما آرامش این مملکت را حفظ بکنیم. باید همه قشرها متوجه باشند که آرامش را حفظ کنند. نباید به جان هم بیفتند و باید همه دلشان را یکى بکنند؛ تلویزیون باید ارشاد بکند رادیو باید ارشاد بکند.
روزنامهها باید ارشاد بکنند ..
روزنامهها نباید یک چیزهایى را که موجب تهییج مردم است و موجب انحراف مردم است در آنجا بنویسند. رادیو نباید این کار را بکند. باید ارشاد بکند و در عین حال مردم را متوجه به این بکنند که ما دشمن داریم، و دشمن دنبال این است که تشنج پیدا بشود؛ باید از تشنجها جلوگیرى کرد. و باید آن اشخاص منحرف را ارشاد کرد و اگر ارشاد نشدند، آنها را منزوى کرد، بى اعتنایى کرد به آنها. هر دفعهاى که شما یک طورى بکنید که با شدت رفتار کنید، آنها مظلومیت به خودشان مىدهند و براى ما ضرر دارد. باید هم مسائل را گفت و هم آرامش را حفظ کرد، هم مطالب را مردم بدانند گویندگان باید بگویند و هم آرامش را باید حفظ بکنند ..
و من امیدوارم که کسانى که منحرف بودند، حالا از انحراف بیرون بروند. کسانى که در آغوش ملت نبودند، در آغوش ملت بیایند. و من امیدوارم که در این عید سعید مردم به تمام معنا جشن بگیرند و خودشان را مهیا کنند از براى زیارت امام زمان- سلام اللَّه علیه- و ان شاء اللَّه همه موفق باشند و همه قشرها این معنا را بدانند که مهمترش رادیو-تلویزیون است ..
کاهش اختلافات در سطح جامعه.
و مطبوعات. بدانند که ما امروز احتیاج به این داریم که اختلافات کم بشود؛ باید ما اختلافات را کم بکنیم. باید چیزهایى که موجب اختلاف مىشود اینها را کم بکنیم؛ لکن مع ذلک دشمنها را بشناسیم. هم دشمن را بشناسیم و هم درصدد این باشیم که دشمن را کارهایش را فلج بکنیم و هم آرامش را حفظ بکنیم. طورى نباشد که ما فرصت به دست دشمنها بدهیم براى تبلیغات یا براى کارهاى دیگر ..
و من امیدوارم که ملت ایران در این روز مبارک پانزده شعبان که روز مبارکى است، در سعادت و سلامت و آرامش تمام به سر ببرند. و خداوند این مولود سعید را بر همه مبارک کند. و خداوند این مولود مبارک را، ما را موفق کند به دیدار ایشان که چشمهاى ما روشن بشود به زیارت این وجود مبارک که واقعاً شخصى است که نمىتوانم بگویم شخص اول دنیا و نمىتوانم بگویم رهبر، بالاتر از این مسائل هست. خدا همه ما را موفق کند به خدمت ایشان و به خدمت به اسلام و به خدمت به کشور خودمان ..
- والسلام علیکم و رحمة اللَّه و برکاته.
(1)- زمین را پر از عدل و داد مىکند، پس از آنکه پر از ستم شده باشد.